PROU DE "COLONADES"!

 

Pòster exposat en el nostre estand de la Plaça Catalunya, de Barcelona, amb motiu de les Festes de la Mercè 2013

Xapa commemorativa de la queixa

 

 

 

La cessió -de lloguer o no- d'espais públics de la cituat, per a campanyes publicitàries comercials amb els colors d'un club privat concret, provoquen que la resta de clubs se sentin discriminats.

La polèmica va estar servida amb motiu del lloguer de l'estàtua de Colón per part de l'Ajuntament de Barcelona. La "pela" no hauria de comprar-ho tot, ni tampoc justificar-ho tot.

El nostre col•lectiu, especialment sensible pels diferents tipus de discriminació que sovint pateix per part de les diferents administracions que ens governen, novament, va posar el crit al cel.

No vam ser els únics que no ens va agradar gens aquesta decisió. Persones que militen amb els colors amb el qual va estar disfressat el monument, tampoc no van compartir la decisió. Una societat que fa gala de la seva pluralitat, no pot cometre aquests "errors" de clara discriminació amb la sensibilitat de les minories.

Pretenem fer una denúncia respectuosa, però volem deixar palès el nostre disgust per aquesta decisió que va prendre l'Ajuntament de Barcelona.

El joc de paraules de la nostra queixa està inspirada en les paraules de Josep Pla: Collonades grotesques, ja que l'afer del monument de Colón ens sembla una "colonada" més de les moltes que hem de suportar els pericos.

La nostra penya ha intervingut en alguna ocasió contra algun dels atacs rebuts, o contra la manipulació que se'ns pretén imposar.

Quan el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va emetre el DVD de "Les Tres Bessones" on es deia que el Barça és Catalunya, a part d'emetre cartes al President de la Generalitat i a tots els caps dels diferents partits polítics, a la Cavalcada de Reis (2008), de Nou Barris, vam desfilar amb una carrossa reivindicativa.

Quan el Centre d'Estudis Roca va difondre un llibre (2010) entre els seus alumnes amb un full de contingut despectiu amb l'Espanyol, vam engegar una tramessa de correus electrònics queixant-nos de l'assumpte, la qual cosa va suposar la rectificació i resposta de l'esmentat centre.

En el nostre estand (amb motiu de la nostra participació en la 16a Mostra d'Associacions de Barcelona) a la Plaça de Catalunya de Barcelona, per les Festes de la Mercè 2011, vam engegar una campanya contra la Pericofòbia, en aprofitar la visita de l'Excm. Sr. Alcalde al nostre estand.