Memoràndum de documents relatius a l'afer:

El nostre Formulari de queixa a TV3

La resposta de TV3

La nostra denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya

La nostra denúncia al Consell de l'Audiovisual de Catalunya

El Síndic rep la queixa

El Síndic resol

El CAC respon

La nostra resposta a la del CAC

El Síndic finalitza la seva actuació

Televisió de Catalunya, la televisió pública d'aquest país, no va informar res de l'Aplec de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona, que es va celebrar a la capital catalana els dies 1, 2, 3, 4 i 5 de juny de 2005.

És del tot inadmissible "l'apartheid" que ens sotmet, quasi sempre, aquest mitjà "de tots". El silenci informatiu, però, que ens va dedicar aquesta televisió pública, no té cap excusa. No valen pretextos ni revenges, perquè l'exposició a Nou Barris amb peces museístiques de la col·lecció de Pablo Ornaque, o l'assistència de més de 1.000 pericos a la Plaça Sant Jaume per celebrar el XVè Aplec, amb el Pregó a càrrec de Carles Canut, o la recepció oficial al Saló de Cent amb l'assistència de l'Alcalde Clos, o la Cercavila pel carrer Ferran i Les Rambles, o l'àpat a la Mar Bella, amb el Secretari General de l'Esport Rafael Niubó, el Regidor d'Esports Pere Alcober, i amb la quasi total assistència del Consell de l'Espanyol, amb el President Dani al capdavant, no va merèixer ser comentat, ni cinc segons, per "La teva".

El XVè Aplec de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona (1r aplec celebrat a la ciutat de Barcelona) va tenir un objectiu reivindicatiu històric. Aquest objectiu no va ser un altre que la ciutat, finalment, dediqui un espai al nostre club, en la persona del seu fundador Àngel Rodríguez. Definitivament, la Plaça d'Àngel Rodríguez (1879-1959) fundador del RCD Espanyol de Barcelona serà una realitat el dia 6 d'octubre, a les 19:30 h., amb la seva inauguració oficial al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

TV3, va justificar la seva no informació dels actes de l'Aplec, per causa dels actes ocorreguts en la invasió de camp del darrer partit de lliga a Montjuïc. Aquests actes, l'endemà, van ser degudament informats en els programes informatius de la Televisió de Catalunya. "Casualment", però, TV3 no va dir res de les importants destrosses ocorregudes, quasi a la mateixa hora, de material urbà i privat, a La Rambla i a la Pl. Catalunya de Barcelona, a causa de les celebracions pel títol de lliga del F.C. Barcelona.