L’orgull de ser penyista perico té la seva màxima expressió quan hom té l’honor de presidir una penya que, a part de la seva història i la seva trajectòria, és capaç d’organitzar un Aplec de Penyes a la ciutat de Barcelona. El fet que el XVè Aplec de Penyes de l’Espanyol se celebri al Cap i Casal de Catalunya, comprendreu que és per a mi, un penyista espanyolista i barceloní, un motiu afegit de satisfacció, com ho és per a la resta dels meus companys de junta.

El RCD Espanyol de Barcelona, el qual, com diu el seu nom, va néixer el 1900 en aquesta ciutat gràcies a la iniciativa d’uns estudiants universitaris que volien apropar la pràctica del futbol (esport que practicaven certes elits estrangeres) al poble, esperem que podrà comptar aviat, gràcies a la celebració d’aquest Aplec, amb el reconeixement de la ciutat, en forma d’un carrer amb el nom del seu fundador, Àngel Rodríguez.

Malgrat tots les dificultats que hem tingut, la recompensa de veure la plaça Sant Jaume plena de pericos i de ser rebuts en el Saló de Cent per dur a terme un acte solemne, a part, és clar, de tots els altres actes que celebrarem, pagarà la pena després de tants maldecaps. Vull agrair la col·laboració rebuda de l’Ajuntament de Barcelona i del nostre Club.

Aquest Aplec coincideix amb els nostres 50 anys com a Penya Espanyolista. Vull recordar-vos, però, que la nostra història, sense interrupció, ve d’una mica abans, concretament del 15-05-1954, ja que érem la delegació de Gràcia (la núm. 4) de la Penya Blanc-i-Blava. Amb tot això vull dir-vos que no ha estat fàcil arribar fins avui. Només gràcies a l’esforç personal, en tots els àmbits, d’una sèrie de bons pericos en el transcurs de cinc decennis, ha estat possible no tan sols la supervivència de la nostra Penya, sinó també que puguem fer gala d’un alt grau d’activitats esportives, socials, culturals i recreatives.

Actualment és molt fàcil legalitzar una nova penya. No cal ser gaires persones ni cal fer cap despesa econòmica important. Ara assistim al naixement de moltes noves penyes i espero que totes elles puguin complir algun dia l’aniversari que ara celebrem nosaltres, perquè d’aquesta manera faran més gran l’Espanyol.

Amb el desig que passem tots plegats un bon Aplec, visca la ciutat de Barcelona i visca l’Espanyol i les seves penyes!

Jordi Llopis i Bosch
President de la Gran Penya Espanyolista Manigua

 
Tornar