Aquest mes de juny Barcelona acollirà el XV Aplec de Penyes de l’Espanyol, una trobada que per primer cop tindrà com escenari la nostra ciutat i que organitza la Gran Penya Espanyolista Manigua coincidint amb el seu 50è aniversari.

El Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona, com entitat centenària de la ciutat ha viscut moments històrics, alguns d’ells els recordem tots perquè els hem pogut viure en primera persona, com l’acte d’inauguració del Centenari del Club i la consecució de la Copa del Rei de l’any 2000.

El futbol és un esport que té una important vessant popular i mediàtica i és seguit per una part important de la ciutadania. Però a més a més, no podem oblidar les virtuts d’aquest esport pel que fa a la transmissió d’experiències saludables i especialment de formació en valors: ha de ser un instrument d’integració, de foment de les actituds cíviques, la convivència i la tolerància.

Al voltant de l’Espanyol, existeix un important moviment social que queda reflectit en les seves penyes, un espai de trobada i d’interrelació dels seguidors i sentiments “pericos”. Les penyes, com altres entitats, contribuïu a la diversitat esportiva de la ciutat i sou instruments de ciutadania, perquè introduïu a moltes persones en el món associatiu i a la participació social.

La Gran Penya Espanyolista Manigua aquest any 2005 compleix 50 anys, una fita important per a qualsevol associació perquè és una mostra de consolidació, i un motiu de satisfacció i orgull poder celebrar aquest aniversari. És ja una llarga trajectòria de dedicació voluntària i entusiasta, plena d’història i d’activitats i que enguany té un punt culminant amb l’organització del XV Aplec, que sens dubte serà tot un èxit.

Vull felicitar a la Gran Penya Espanyolista pel vostre aniversari, per la feina que heu fet i feu i especialment pel treball que esteu portant a terme en l’organització del XV Aplec de Penyes de l’Espanyol i desitjar-vos a tots i totes els que participeu, una bona trobada.

Pere Alcober
Regidor d’Esports
Ajuntament de Barcelona


 
Tornar